Ras : Maremmana
Schofthoogte : 1.52 - 1.60 M
Kleur : Alle effe kleuren
Herkomst : Italië

Temperament : Warmbloed
Gebruik : Rijpaard
Karakter : Meegaand en sociaal

Een andere benaming voor Maremmana is Maremma, maar hij wordt ook wel het paard van de Maremmen genoemd. De Maremmana een Italiaans paardenras dat is ontstaan door verschillende rassen met elkaar te kruisen.

De Maremmana is ontstaan doordat men in de 15e eeuw paarden, die werden ingevoerd in Italië, gingen kruisen met de lokale Napolitaner. Later werden deze paarden ook nog gekruist met de Norfolk Trotter. Tegenwoordig kruist men ze met volbloeden, om het uiterlijk en de bouw te verbeteren. Door de toevoeging van dit bloed gaat een deel van de gehardheid wel verloren.

Het ras is erg zeldzaam en daarom geeft de Italiaanse overheid tegenwoordig subsidies om het voortbestaan van het ras te verzekeren.

De Maremmana is een grof gebouwd paard met een vlakke schoft, rechte schouders en een laag ingeplante staart. Het hoofd is normaal geproportioneerd en heeft een recht en soms enigszins bol profiel. De hals is redelijk lang en gespierd en aan de basis zeer krachtig. Het ras heeft sterke en stevige, korte benen. De hoeven zijn vrij breed en zeer sterk.

De Maremmana heeft een rustig temperament. Daarom zijn ze over het algemeen vrij gemakkelijk af te richten. Ze zijn oprecht en sterk en willen graag voor je werken.

 

De Maremmana wordt vooral gebruikt voor het hoeden van kuddes vee. Hierbij wordt hij bereden door de veehoeder, de butteri. Ook is het een prima paard voor buitenritten, vanwege zijn evenwicht, wilskracht en onvermoeibaarheid en hun liefde voor water. Tegenwoordig worden ze ook in de springsport gebruikt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb