Ras : Deens Warmbloed
Schofthoogte : 1.60 - 1.67 M
Kleur : Vaak bruin
Herkomst : Denenmarken

Temperament : Warmbloed
Gebruik : Dressuur
Karakter : Meegaand en Sociaal

Het Deens warmbloed is een paardenras uit Denemarken dat wordt gebruikt in verschillende takken van de hedendaagse paardensport.

Het ras is ontwikkeld door zorgvuldig te fokken. Het is ontstaan uit de Holsteiner en Frederiksborger. Het stamboek is in de jaren zestig geopend. Er werd onder meer bloed van Engelse volbloed, Trakehner, Wielkopolski en Selle Francais ingekruist. Er ontstond een eigen type dat de Deense Warmbloed werd. De Deense Warmbloed hengsten worden zorgvuldig geselecteerd en moeten zware proeven doorstaan. Zo handhaaft men de hoge standaard.

Hoofd fijn gevormd, aantrekkelijk Lichaam gespierde, goed geplaatste hals, brede, diepe borst, schuine schouders, compacte sterke rug, goed aangezette staart, gespierde en droge benen. De gewrichten zijn sterk, met goed gevormde sprongen en correct gevormde hoeven. Kleur meestal bruin, alle effen kleuren zijn toegestaan Stokmaat Tussen 1,60 en 1,67 cm. Gebruiksmogelijkheden rijpaard voor recreatie, springen, dressuur

Het karakter wordt omschreven als zeer meegaand, gehard en bruisend. De paarden van dit ras hebben uitmuntende en soepele gangen, goed uithoudingsvermogen, snelheid en springtalent.