Naam: Rembrandt

Geboren: 1977
Overleden: 2001
Ruiter: Nicole Uphoff (Duitsland)

Belangrijke sportresultaten:

Olympische Spelen Barcelona, gouden medaille individueel, gouden teammedaille (1992) *

Olympische Spelen Seoul, gouden medaille individueel, gouden teammedaille (1988) * Wereldkampioenschap Stockholm (WEG), gouden medaille individueel, gouden teammedaille (1990) * Wereldkampioenschap Den Haag (WEG), gouden teammedaille, zilveren medaille (Spécial) (1994) * Europese Kampioenschap Mondorf-les-Bains, gouden medaille individueel, gouden teammedaille (1989) * Europese Kampioenschap Donaueschingen, gouden teammedaille, zilveren medaille individueel (1991) * Europese Kampioenschap Mondorf, gouden teammedaille, bronzen medaille (Grand Prix) (1995) *

1e Grand Prix Aken (1995) *

1e Grand Prix Aken (team) (1995) *

1e Grand Prix Aken (1991) *

1e Grand Prix Aken (1988) *

Uitspraak van ruiter:

“Toen ik hem voor het eerst zag was het liefde op het eerste gezicht. Ik kon hem nog niet zo goed gecontroleerd rijden maar hij was zo schattig en zoet, simpelweg een droompaard.” “In de dagelijkse training was hij soms echt krankzinnig. Hij schrok dan overal van en dat maakte hem onberijdbaar. Dan nam ik hem mee naar de galoppeerbaan en daarna kreeg ik de rust weer terug in hem.” “Het was een ongelooflijke eer hem te mogen rijden, ik heb alles van hem geleerd en heb alles aan hem te danken.”


Overige informatie:


Hoewel Rembrandt genetisch zeer interessant was, hij is gefokt uit een volle zus van meervoudig Olympisch kampioen Ahlerich van Reiner Klimke en drievoudig Olympiade-deelnemer Amon waarmee Annemarie Sanders-Keizer meerdere Nederlandse titels behaalde, werd hij als 2,5-jarige gecastreerd. Na het zadelmak maken kwam hij bij een handelaar terug en daar werd hij ontdekt door Jürgen Uphoff, de vader van de dan 13-jarige Nicole. Zij waren op zoek naar een goed dressuurpaard en het was liefde op het eerste gezicht. Het ging met vallen en opstaan maar toen Rembrandt tien jaar oud was, maakte het duo hun Grand Prix-debuut. Op het Europese Kampioenschap voor Young Riders in Cervia dat jaar won het duo twee gouden medailles, individueel en met het team. Dat huzarenstukje wisten ze in 1989 bij de Senioren in Mondorf-les-Bains te herhalen, evenals op het WK in 1990, en zelfs op de Olympische Spelen van Seoul én Barcelona. In 1993 won Rembrandt de Duitse Kampioenschap maar werd hij bij de prijsuitreiking tegen zijn rechterachterbeen getrapt, wat een breuk en lange revalidatie als gevolg had. Hij bleek een echte vechter en tegen alle verwachtingen in kwam hij daarna weer terug op zijn oude niveau. Rembrandt is ontegenzeggelijk één van de allerbeste dressuurpaarden uit de geschiedenis. In 1996 nam hij afscheid van de sport, hij was toen 19 jaar oud. ‘Remmi’ had vele fans. In 2001 is de grootheid overleden op 24-jarige leeftijd.


Stamboek: Westf. (GER)

Naam: Rembrandt

Geboren: 1977
Overleden: 2001
Ruiter: Nicole Uphoff (Duitsland)