Leerzame filmpjes

Adelinde Cornelissen begrijpt dat het niet voor iedere kijker even makkelijk is om de dressuur te volgen. Daarom legt ze, te paard, enkele basisregels uit.

Het allerbelangrijkste binnen de dressuur is volgens Adelinde de communicatie met je paard. De dressuur bestaat uit een verplichte en een vrije oefening, waarbij het belangrijk is dat je de verbindingen mooi maakt, de hele rijbaan gebruikt, etc. En het moet er ook mooi uitzien natuurlijk, met een mooie choreografie en goede muziek.

Paardenkracht TV. Herlaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn, toch is het heel leerzaam.
Eerste aflevering gaat Tommie Visser een kijkje nemen op de draversstal Hugo Lange weg in Schagenbrug Vertelt Pieter Nel Elsen over haar passie de paarden. Ook komen we alles te weten over manegment en paarden! Dus gewoon ontzettend leerzaam en onzettenleuk dus!

Paardenkracht TV. Helaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn. Hier aflevering twee.
In de tweede aflevering gaat dressuurruiter Tommie Visser een kijkje nemen bij een rening stal bij Riekiy Young. We leren wat over paardenfysiotherapie wat ik persoonlijk heel interessant vind, sport massages en paarden! Daarom ben ik ook gek op de osteopaat, niet op het probleem bij het paard, maar echt simpel weg om weer allemaal nieuwe weetjes en nieuwe dingen te leren! Ook gaan we kijken naar Zeeuwe trekpaarden van Leo de Visser!

Paardenkracht TV. Helaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn. Ondanks het maar vier afleveringen zijn, vind ik het ontzettend leuk!
Hier gaan we een kijkje nemen in de springwereld.
Eens zien wat Tommie zijn spring talenten zijn!

Paardenkracht TV. Helaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn. Ondanks het maar vier afleveringen zijn, zijn het wel ontzettend leuke en leerzame video's!
In deze jammer maar waar laatste aflevering gaat Tommie op weg naar zijn wedstrijd met zijn topper Vingino toch komt hij tegen een probleem en zoekt hulp bij Rening ruiter Riekie Young! Ongeloofelijk dat deze twee diciplines nog zo dicht bij elkaar staan eigenlijk he!

 

 

 

 

Clinic van Anky van Grunsven. Laag diep en rond. in drie verschillende video's

Goede houding bij het paardrijden, is heel belangrijk om goed het paard te laten bewegen zonder problemen te veroorzaken bij het paard

Annemarie van der Toorn, voor vele een groote inspiratie bron. Echter heeft deze vrouw wel heel veel gelijk. Met betrekking dat de mensen niet goed naar paarden luisteren.
Het is belangerijk je open te stellen om te luisteren naar wat je paard zegt, zo op die manier ben jij dan het beste duo.
Helaas zijn er nog steeds paarden mensen en mensen met een paard. Er zit heel veel verschil hierin. Ik geloof dat echte paarden mensen echt ver toe zoeken zijn.
Mensen met een paard die zie je veel en die doen heel hard hun best om paardenmens te zijn, maar helaas door dit gedrag gaan er nog steeds te veel paarden naar de slacht van wege hun gedrag, omdat wij als mens die van paarden houden niet als paardenmens te werk gaan en goed luisteren naar het paard.

Maak jouw eigen website met JouwWeb