Home » Leerzame feiten! » Leerzame filmpjes

Leerzame filmpjes

Adelinde Cornelissen begrijpt dat het niet voor iedere kijker even makkelijk is om de dressuur te volgen. Daarom legt ze, te paard, enkele basisregels uit.

Het allerbelangrijkste binnen de dressuur is volgens Adelinde de communicatie met je paard. De dressuur bestaat uit een verplichte en een vrije oefening, waarbij het belangrijk is dat je de verbindingen mooi maakt, de hele rijbaan gebruikt, etc. En het moet er ook mooi uitzien natuurlijk, met een mooie choreografie en goede muziek.

Paardenkracht TV. Herlaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn, toch is het heel leerzaam.
Eerste aflevering gaat Tommie Visser een kijkje nemen op de draversstal Hugo Lange weg in Schagenbrug Vertelt Pieter Nel Elsen over haar passie de paarden. Ook komen we alles te weten over manegment en paarden! Dus gewoon ontzettend leerzaam en onzettenleuk dus!

Paardenkracht TV. Helaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn. Hier aflevering twee.
In de tweede aflevering gaat dressuurruiter Tommie Visser een kijkje nemen bij een rening stal bij Riekiy Young. We leren wat over paardenfysiotherapie wat ik persoonlijk heel interessant vind, sport massages en paarden! Daarom ben ik ook gek op de osteopaat, niet op het probleem bij het paard, maar echt simpel weg om weer allemaal nieuwe weetjes en nieuwe dingen te leren! Ook gaan we kijken naar Zeeuwe trekpaarden van Leo de Visser!

Paardenkracht TV. Helaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn. Ondanks het maar vier afleveringen zijn, vind ik het ontzettend leuk!
Hier gaan we een kijkje nemen in de springwereld.
Eens zien wat Tommie zijn spring talenten zijn!

Paardenkracht TV. Helaas moet ik meegeven dat het maar vier afleveringen zijn. Ondanks het maar vier afleveringen zijn, zijn het wel ontzettend leuke en leerzame video's!
In deze jammer maar waar laatste aflevering gaat Tommie op weg naar zijn wedstrijd met zijn topper Vingino toch komt hij tegen een probleem en zoekt hulp bij Rening ruiter Riekie Young! Ongeloofelijk dat deze twee diciplines nog zo dicht bij elkaar staan eigenlijk he!

 

 

 

 

Clinic van Anky van Grunsven. Laag diep en rond. in drie verschillende video's