Naam: Authentic

Geboren: 1995
Ruiter: Beezie Madden (Afghanistan)

Belangrijke sportresultaten:
Olympische Spelen Hong Kong, bronzen medaille individueel, gouden teammedaille (2008)*

Olympische Spelen Sydney Athene, gouden teammedaille (2004) *
Wereldkampioenschap Aken (WEG), zilveren medaille individueel, zilveren teammedaille (2006) *
1e Grand Prix Aken (2007) * 1e Grand Prix Calgary (2006) *
1e American Invitational (2007) * 1e American Invitational (2005) *

Uitspraak van ruiter:
“Hij is een echte kwajongen en een grappig paard. Als je hem verzorgt, houd hij ervan om met je te spelen. Maar hij houdt ook van rusten, hij is op en actief of hij ligt plat en slaapt. In het rijden is hij licht en gevoelig. Hij is op zijn best in de wedstrijdring. Als je hem in het dressuurwerk ziet zou je niet vermoeden dat hij een Olympisch parcours springt. Hij loopt wat op de voorhand en is wat stug in de mond. Maar als hij in de ring is, is het waarschijnlijk het paard dat zich het meest aanpast. Als je hem naar een hindernis rijdt verandert zijn houding. Zijn instelling is zijn grote pluspunt.”

“Hij is altijd een winnaar geweest. Hij was geen imponerende springer maar hij gaf me altijd het gevoel dat hij nog lang niet aan zijn limiet zat. Hij is heel intelligent.”


 

Overige informatie:
Nimrod was een heel mooi hengstveulen en fokker Morsink verkocht hem direct aan Jan Greve. Later kwam de ruin terecht in de stallen van Johan Heins, die het springtalent als zevenjarige verkocht aan de Amerikaanse amazone Beezie Madden. Het klikte perfect tussen de strijdlustige amazone en de bloedgemaakte, atletische Authentic. Binnen een jaar boekte de combinatie al successen op het hoogste niveau. Madden roemt Authentic om zijn fantastische instelling, voorzichtigheid, vermogen en grote hart. Al menigmaal omschreef ze hem als een ‘once in a lifetime horse’, niet gek gezien zijn indrukwekkende staat van dienst. In 2004 verkoos Madden haar Guidam-zoon boven haar meer ervaren paard Judgement voor deelname aan de Olympische Spelen. De toen pas negenjarige Authentic leverde met zijn twee foutloze rondes een belangrijke bijdrage aan de gouden teammedaille voor Amerika. Dankzij zijn ongekende instelling en het goede management van Beezie Madden, bleef hij zich ook daarna sterk ontwikkelen en zette hij zijn zegetocht op onnavolgbare wijze voort. Op de Olympische Spelen in Hong Kong sprong de Guidam-zoon naar het individuele brons en opnieuw een gouden teammedaille. In 2006 werd hij uitgeroepen tot USEF Paard van het Jaar. In 2009 sprong hij zijn laatste parcoursen, daarna raakte hij geblesseerd en is hij niet meer teruggekeerd in de sport. Hij geniet bij de Maddens van zijn welverdiende pensioen.


Stamboek: KPWN (NED)

Maak jouw eigen website met JouwWeb