Bitloos Dressuurproeven

Vanaf 1 april 2010 is het mogelijk om dressuurproeven bitloos te rijden binnen de KNHS in de klassen B t/m L2 dressuur. Hiermee is de KNHS na Zuid-Afrika de tweede nationale federatie die het Bitloosrijden in dressuurproeven toe staat.

De coördinatie op de wedstrijdkalender voor dressuurproeven bitloos rijden ligt bij de Nederlandse Vereniging voor Bitloos Paardrijden. Het streven is per regio per maand twee wedstrijden te plannen waar de rubrieken worden uitgeschreven t/m de klasse L2. Vanaf de klasse M1 is het alléén mogelijk om HC (buiten mededinging) bitloos deel te nemen aan reguliere wedstrijden. Combinaties die een stand hebben van M1 of hoger mogen echter wel uitkomen in rubrieken Dressuurproeven bitloos rijden in de klasse L2. 

Alle reeds geplande dressuurwedstrijden met de rubrieken dressuurproeven bitloos rijden staan vermeld op de website van de Nederlandse Vereniging Bitloos Paardrijden www.bitloos.nl op de webpagina Wedstrijden. Alle ruiters die bitloos willen starten, kunnen op deze manier in één oogopslag zien welke wedstrijden er in alle regio’s op de agenda te vinden zijn.

De door de KNHS goedgekeurde wedstrijden zijn terug te vinden in de wedstrijdkalender op de website van de KNHS. Klik hier voor de dressuurprotocollen.

Proef 1 Klasse B voor A- en B pony's
Word – 36,0 KB 230 downloads
Proef 2 Klasse B voor a- en B pony's
Word – 36,0 KB 218 downloads