Naam: Ahlerich
Geboren: 1971
Overleden: 1992

Ruiter: Reiner Klimke (Duitsland)

 Belangrijke sportresultaten:

Olympische Spelen Los Angeles, gouden medaille individueel, gouden teammedaille (1984) *
Olympische Spelen Seoul, gouden teammedaille (1988) *
Wereldkampioenschap Lausanne, gouden medaille individueel, gouden teammedaille (1982) *
Europese Kampioenschap Kopenhagen, gouden medaille (Spècial), zilveren medaille (Grand Prix), gouden teammedaille (1985) * Europese Kampioenschap Aken, gouden teammedaille, zilveren medaille individueel (1983) *
1e Grand Prix Aken (1984) *
1e Grand Prix Aken (1982) *
1e Grand Prix Aken (1981) *
1e Grand Prix Aken (1980) *

Uitspraak van ruiter:

 

Na de overwinning op de OS in Los Angeles sprak Reiner Klimke: “Ik weet dat je niet kan praten met paarden maar ik beeldde me toch echt in dat Ahlerich precies wist waar het om ging vandaag.”

Overige informatie:

 

De gelouterde ruiter Reiner Klimke kocht Ahlerich als vierjarige op de Westfaalse veiling, samen met het Westfaalse stamboek. Drie jaar later debuteerde het toptalent al succesvol op Grand Prix-niveau. ‘Ali’ was temperamentvol, gevoelig en kwalijknemend maar hij had één van de beste opleiders ter wereld in het zadel. Later gaf Reiner Klimke toe dat Ahlerich hem meer dan eens slapeloze nachten heeft bezorgd maar uiteindelijk bleek het het allemaal waard. Ahlerich bezorgde Klimke de felbegeerde gouden medaille op de OS in Los Angeles. In totaal nam Ahlerich deel aan drie Olympische Spelen, in Seoul werd hij vergezeld door zijn volle broer Amon, die voor Nederland zelfs drie maal deel heeft genomen aan dit meest prestigieuze kampioenschap ter wereld. Uit een volle zus van Ahlerich komt Rembrandt, die ook meestreed in Seoul. Een schitterend fokkerssucces voor Herbert de Baey. In oktober 1988 nam Ahlerich afscheid van de sport. Op 21-jarige leeftijd bezweek hij aan koliek.

 

 

Stamboek: Westf. (GER)