Ras : Dartmoor Pony
Stokmaat : 1.16 - 1.27 M
Kleur : Zwart en bruin
Herkomst : Verenigd Koningrijk

Temperament : Volbloed
Gebruik : Rijpony, tuigpony
Karakter : Intilligent, EIgenwijs

De Dartmoorpony is een middelgrote, van oorsprong Britse pony die nog steeds in het wild voorkomt in Dartmoor, een nationaal park in Devon. De Dartmoorpony is nauw verwant aan de Exmoorpony.

De pony's werden in de middeleeuwen gebruikt om tin vanuit de mijnen door heidegebieden te transporteren. Dit ras heeft invloed ondergaan van de Arabier, de Welsh pony, de Shetlandpony en de Fell Pony.

De stokmaat van de Dartmoorpony ligt tussen 1.10 en 1,25 meter. De pony is daardoor zeer geschikt als rijdier voor kinderen. De pony lijkt enigszins op een miniatuur volbloed, met een gespierde hals, een korte rug, sterke benen, gespierde rug en lendenen. De benen zijn slank met goed gevormde hoeven. De staart is zwaar en heeft een hoge inplanting. De pony's komen voor in alle kleuren, behalve in bont.

eze elegante pony's worden tegenwoordig gefokt en in ere gehouden door particulieren over de gehele wereld. Dartmoorpony's worden ingezet in alle takken van de paardensport, zoals dressuur, springen en mennen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb