Naam: Deister
Geboren: 1971
Overleden: 2000
Ruiter: Paul Schockemöhle (Duitsland)

Belangrijke sportresultaten:

Olympische Spelen Los Angeles, bronzen teammedaille, zevende individueel (1984) * Europese Kampioenschap München, gouden medaille individueel (1981) *

Europese Kampioenschap Hickstead, gouden medaille individueel (1983) *

Europese Kampioenschap Dinard, gouden medaille individueel (1985) *
Europese Kampioenschap Rotterdam, zilveren medaille individueel (1979) *
6e WK Dublin (1982) *
3e Wereldbekerfinale Baltimore (1980) *
1e GP Aken (1984) * 1e Derby Hickstead (1986)*

Uitspraak van ruiter:
“Ik was vanaf het begin af aan onder de indruk van zijn mentaliteit, vechtlust en grote vermogen. Maar ik heb zijn problemen in het begin wel onderschat. In het begin dacht ik vaak, had ik mijn geld maar terug. Was er iemand naar mij gekomen om Deister te kopen, dan had ik hem denk ik met verlies weggeven. In het werk was hij niet makkelijk, hij was overijverig en maakte veel fouten. Bovendien duurde het vaak lang voor hij bepaalde dingen begreep, bijvoorbeeld combinatiesprongen. Maar hij gaf nooit op en wilde het wel leren!”


Overige informatie:

Als driejarige was hij verkocht op de veiling in Verden als dressuurpaard maar al snel bleek dat hij daar veel te kijkerig voor was. Als vijfjarige kwam hij in training bij Hartwig Steenken, waarmee hij binnen een jaar al tweede werd in de Grote Prijs van Verden. Kort daarna verongelukte zijn ruiter en kwam de talentvolle Deister in handen van Paul Schockemöhle. Onder deze ruiter wist het springkanon drie maal de Europese titel te bemachtigen, een nog altijd ongeëvenaarde prestatie. Jarenlang waren ze van grote waarde voor het succesvolle Duitse team en sleepten ze vele teammedailles binnen. Bovendien werd het duo vijf maal Duits kampioen (1980, 1982, 1983, 1986 en 1987). Daarmee behoort hij tot de beste springpaarden uit de mondiale geschiedenis. Hij ging in 1989 uit de sport en overleed in augustus 2000 op 29-jarige leeftijd.

Hann (Ger)