Naam: Sunrise

Geboren: 1994
Ruiter: Imke Schellekens-Bartels (Nederland)

Belangrijke sportresultaten:

Olympische Spelen Hong Kong, zilveren teammedaille (2008) *

Wereldkampioenschap Kentucky (WEG), gouden teammedaille; vierde plaats individueel (2010) * Wereldkampioenschap Aken (WEG), zilveren teammedaille, achtste plaats individueel (2006) *

Europese Kampioenschap Windsor, gouden teammedaille, zevende plaats individueel (2009) *

Europese Kampioenschap Turijn, gouden teammedaille, individueel brons (Kür en Spècial) (2007) *

3e Wereldbekerfinale Den Bosch (2010) *

4e Wereldbekerfinale Den Bosch (2008) *

2e Wereldbekerfinale Las Vegas (2007) *

5e Wereldbekerfinale Amsterdam (2006) *

Uitspraak van ruiter:

“Sunrise is een paard met een tomeloze inzet. Ze kan erg heet zijn in het werk en voor de afwisseling rijd ik haar veel in de bossen, dat ervaart ze als uiterst ontspannen.” “Ik vind het nog steeds heerlijk om elke dag met haar aan de gang te zijn, het blijft een bijzonder paard.”  “Ze is een echte merrie, soms brengt dat wat lastigheden rondom haar hengstigheid met zich mee. Maar als je haar hebt gewonnen, doet ze 300% haar best en ze laat me nooit zitten. Ze is een persoonlijkheid en ik moet altijd proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Ze is geen dag hetzelfde.”

 

 

 Overige informatie:

In 2001 kocht de familie Smarius de merrie Sunrise aan in Duitsland en zij zetten hem in training bij Academy Bartels. Tineke Bartels leidde de gevoelige, dominante merrie op tot de Lichte Tour en na verkoop van toppaard Lancet nam dochter Imke de teugels in 2004 van haar over. Dat klikte goed en de overstap naar de Zware Tour werd al snel gemaakt. In 2005 werd het duo opgenomen in het B-kader en enkele maanden later stroomden ze door naar het A-kader. Soms stonden hengstigheidsperikelen een goede prestatie in de weg maar ze wisten zich toch dankzij constante prestaties te handhaven in de top. Diverse malen maakten ze deel uit van het Nederlandse team, dat bijvoorbeeld medailles won op de OS in Hong Kong, de WEG in Kentucky en Aken en de Ek’s in Windsor en Turijn. Zeker met de door Wibi Soerjadi gecomponeerde Kür ‘The rise of Sunrise’ behaalden Schellekens en Sunrise goede scores. Tegenover de successen stonden ook diverse blessures. Tijdens de Olympische Spelen in 2008 kreeg Sunrise blessure, wat het einde betekende van het kampioenschap en haar enkele maanden uit de sport zou houden. Eind 2010 kreeg Sunrise ging het opnieuw mis met een peesblessure. In het voorjaar van 2012 kreeg de merrie groen licht van de veterinair voor een rentree in de sport. Deze is tot op heden nog niet gemaakt. Desondanks sluit de amazone vooralsnog niet uit zich met Sunrise te willen richten op de OS van London.

Stamboek: Hann (Ger)

Maak jouw eigen website met JouwWeb